Kesäduunikampanjassa on mukana 175 kesätyönantajaa

Vastuullinen kesäduuni 2014 -kampanjassa on mukana 175 vastuullista työnantajaa. Katso päivittyvä listaus.

 

Kampanjaan on mahdollista liittyä kesätyökauden loppuun asti. Osallistumisen edellytyksenä on, että palkkaatte kesätyöntekijöitä ja olette valmiit sitoutumaan hyvän kesätyön periaatteisiin. Kampanjan kautta saatte hyviä vinkkejä ja uusia ideoita kesätyön kehittämiseen.

 

Kesätyötutkimus ja Vastuullisin kesäduuni -kilpailu

Maksuton kesätyötutkimus on erinomainen mahdollisuus selvittää, kuinka nuoret kesätyön teillä kokevat. Mikäli haluatte tutkimuksen ja mukaan kisaan, toimi pian! Tiedot kerätään nuorilta kesä-heinäkuussa verkkokyselynä ja toimitamme vastaukset teille yhteenvetona sähköisessä muodossa. Keräämämme tiedot ovat luottamuksellisia emmekä koskaan luovuta niitä kolmannelle osapuolelle. Voitte halutessanne ilmoittaa kesätyötutkimuksenne tulokset Vastuullisin kesäduuni -kilpailuun, jossa parhaiten menestyneet työnantajat palkitaan vuoden 2014 elokuussa.

 

Tervetuloa mukaan kehittämään vastuullista suomalaista kesätyökulttuuria!

 

Liity kesäduunikampanjaan

Vastuullinen kesäduuni

Kesäduuniblogi – Summer Trainee Blog: Rovion kesäharjoittelijat kertovat kokemuksistaan

Rovion kesäharjoittelija Juanille on tulossa unelmien kesä: hän haki ja pääsi kesäduuniin Roviolle yli 400 hakijan joukosta. Juan kertoo blogissa miten se onnistui ja millaisia ensimmäiset työpäivät olivat. Lisää kuulemme kesän aikana.

 

“Hi everyone, my name is Juan, I come from Colombia and you could say that this is the story of how I landed my dream summer job at Rovio. During the course of a few weeks I will be sharing my experiences on these posts and hopefully I’ll be able to give you an insight of what it’s like to be a summer trainee in what I believe is Finland’s coolest company! This is how it all began…” Read more

blog picture

Kesätyötutkimus ja Vastuullisin kesäduuni 2014 -kisa ovat käynnissä!

Kesäduunikampanjaan mukaan liittyneet työnantajat voivat halutessaan teettää maksuttoman kesätyötutkimuksen ja ilmoittaa sen tulokset Vastuullisin kesäduuni 2014 -kisaan. Kesätyötutkimuksen avulla selviää miten hyvän kesätyön periaatteet kesän aikana toteutuvat ja miten nuoret kesätyön kokevat. Vastaukset kerätään nuorilta verkkokyselynä heinäkuun loppuun mennessä.

 

Vastuullisin kesäduuni -kilpailu nostaa esiin Suomen parhaat kesätyöpaikat. Mukaan kisaan on ilmoittautunut ennätykselliset 109 työnantajaa!  Kilpailussa on kolme sarjaa: pienet (alle 50 työntekijää), keskisuuret (50-250 työntekijää) ja suuret (yli 250 työntekijää). Kisan voittajat valitaan kesätyöntekijöiltä saadun palautteen perusteella. Lopullisen valinnan palkittavista tekee tehtävään nimetty puolueeton kilpailuraati. Voittajat julkistetaan kampanjan päätöstilaisuudessa 22. elokuuta, ja he saavat käyttöönsä Vastuullisin kesäduuni -tittelin ja -logon.

 

Päätöstilaisuudessa jaetaan myös kesätyön kehittämispalkinto, jonka voittajan valitsee ManpowerGroup. Lisäksi Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas palkitsee työnantajan, joka on ansiokkaasti huomioinut kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa vammaiset ja osatyökykyiset nuoret.

 

Vastuullisin kesäduuni -kisan arviointiraadin kokoonpano vuonna 2014

  •     puheenjohtaja Teppo Rantanen, Suomen lasten ja nuorten säätiö
  •     Peter Vesterbacka, Rovio
  •     Rauno Heinonen, Alma Media
  •     Terhi Huttunen, Sonera
  •     Maria Soini, Monster
  •     Aicha Manai, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT
  •     Maija Eklöf, Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry
  •     Petra Peltonen, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL

 

Vastuullisimmat kesäduunit 2013

Vuonna 2013 suurten kategoriassa voiton ansaitsi Rovio Entertainment Ltd. Keskisuurten sarjan voitti Pirkanmaan seudulla toimiva Gronlund Palvelut Oy ja pienten sarjan Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Lisäksi raati antoi kunniamaininnan kuudelle kilpailussa hyvin menestyneelle työnantajalle. Suurten sarjassa kunniamaininnan saivat Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskus ja NCC. Keskisuurten sarjassa nostettiin esiin Posiva Oy ja Kymenlaakson Sähkö Oy sekä pienten sarjassa Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys ry ja tamperelainen jäätelökioskiyritys Dream & Dream Oy.

Pohdituttaako kesätyöasiat? Kesäduunari-info neuvoo touko-elokuussa

SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen Kesäduunari-info neuvoo jälleen nuorten kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Kesäduunari-info on suunnattu nuorille, heidän vanhemmilleen ja työnantajille. Kysyä voi esimerkiksi palkoista, työvuoroista tai työsopimuksen laatimiseen liittyvistä asioista.

 

Kesäduunari-info on avoinna 2. toukokuuta – 29. elokuuta. Neuvoja voi kysyä numerosta 0800 179 279 ja osoitteesta www.kesaduunari.fi. Keskustella voi myös Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/kesaduunari.

 

Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–15. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa nimettömänä.

Kesäduunari-info

Hyvän kesätyön oppaasta vinkkejä kesätyön kehittämiseen

Hyvän kesätyön opas tarjoaa kesätyönantajille käytännön vinkkejä ja suosituksia kesätyön kehittämiseen. Oppaan avulla työnantajat voivat tarkastella kesätyön tilannetta omassa organisaatiossaan ja miettiä, kuinka seuraava taso olisi saavutettavissa.

 

Oppaan pohjana toimivat kampanjassa määritellyt hyvän kesätyön periaatteet, joita ovat mielekäs työ ja kohtuullinen palkka, hyvä hakijakokemus, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

 

Lataa maksuton Hyvän kesätyön opas

Kerro kampanjalle ajankohtaisista kesätyökuulumisistanne

Haluatteko kertoa kesätyökuulumisistanne kampanjan Facebook-profiilissa?

 

Teemme mielellämme nostoja ajankohtaisista kesätyöasioista kampanjan Facebook-profiiliin. Noston aihe voi olla esim. kesäduunarin kuulumiset, kuvaus mihin tehtäviin kesätyöntekijöitä työllistänne tänä kesänä tai joku positiivista palautetta saanut kesätyökäytäntö, josta haluatte kertoa myös muille kampanjassa mukana oleville.

 

Lähetä teksti ja siihen liittyvä kuva tai linkki osoitteella

anne.virtanen (at) nuori.fi

Gradu kesäduunikampanjasta: vastuullisen liiketoiminnan hyötykirjo ulottuu tilinpäätöksen loppuriviä pidemmälle

Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa on ensimmäistä kertaa käytetty pro gradu -tutkielman aiheena. Tutkielman tekijä Eero Laitila opiskeli markkinointia Tampereen yliopistossa, painottaen opintoja vastuulliseen liiketoimintaan ja viestintään. Pro gradu -tutkielman nimi on “Vastuullisen liiketoiminnan synnyttämän sidosryhmäarvon ulottuvuudet”.

 

Eero halusi tutkimuskohteeksi vastuullisuusprojektin, jossa on mukana mahdollisimman paljon erilaisia ei-kaupallisia toimijoita. Vastuullinen kesäduuni yhdistää alleen poikkeuksellisen paljon tekijöitä eri lähtökohdista, joten se oli tutkimusaineiston kannalta toimiva valinta. Lisäksi kesäduunikampanjan arvot ja tavoitteet takaavat sen, että kaikki kumppanit ovat mukana mielellään, ja täten haastateltaviakin tutkimusta varten oli helppo löytää.

 

Eero kertoo tutkielmastaan Suomen lasten ja nuorten säätiön sivuilla.

 

Mikäli haluat lisätietoja Eerolta, hänet tavoittaa Twitteristä @soneero. Koko tutkielma on ladattavissa osoitteesta http://tampub.uta.fi/handle/10024/95174.

Kesäduunikampanja koulutti Oulussa ja Helsingissä: Kuinka saada nuoret loistamaan työssä?

Vastuullinen kesäduuni -kampanja järjesti Oulussa ja Helsingissä maksuttomat koulutustilaisuudet teemasta “Kuinka saada nuoret loistamaan työssä?”.

 

Koulutuksessa tarjottiin eväitä nuoren kohtaamiseen ja kesätyön kehittämiseen. Tilaisuuden teemoja olivat mm. innostava perehdyttäminen ja sparraavan esimiehen rooli. Koulutuksen tavoitteena oli kehittää työnantajien valmiuksia tarjota nuorelle innostava ja opettava kokemus työstä.

 

Oulussa tilaisuuden järjestivät Suomen lasten ja nuorten säätiön Vastuullinen kesäduuni -kampanja, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja Oulun Yrittäjät. Helsingissä järjestäjinä toimivat kesäduunikampanja, TAT ja Helsingin kaupunki.

 

Lämmin kiitos kaikille tilaisuuksiin osallistuneille!

Ollaan Hapessa

Huhtikuun kumppanitapaamisessa puheenaiheena perehdytys ja “poppaaminen”

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan toinen kumppanitapaaminen järjestettiin Taloudellisessa tiedotustoimistossa, TAT:ssa. Kiitos, että saimme tulla teille kylään! Tilaisuuden aiheena oli nuorten työntekijöiden perehdytys ja ohjaaminen sekä mielenkiintoinen “poppaaminen”.

 

Marika Westman kertoi ensin Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen upeista rekrytointi- ja perehdytyskäytännöistä. SOL Palveluiden mm. videohaastatteluita ja somea hyödyntävistä prosesseista kuulimme Heidi Johanssonilta.

 

Sonja Rajala The PopUpCompanysta esitteli poppaamisen: kyseessä on uusi itsensä työllistämisen malli, jolla nuori voi kokeilla yrittäjämäistä toimintaa ilman oman yrityksen perustamista. PopUpCompany yhdistää eri työnantajien pienet, lyhytaikaiset työt isommaksi kokonaisuudeksi ja etsii niihin sopivat tekijät. Tässäpä oiva vinkki, jos tarvitsette esim. kiireapua työpaikalle tai apukäsiä kotitöihin! Lisätietoja www.thepopupcompany.fi

Nuorten kesätyöt ja Vastuullinen kesäduuni -kampanja Huomenta Suomessa

Nuorten kesätyöt olivat 17.2. päivän puheenaineena MTV:n Huomenta Suomessa. Mukana keskustelemassa olivat Alma Median yritysvastuupäällikkö Riikka Poukka ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan vetäjä Antti Järventaus. Katso haastattelu

Huomenta Suomi, haastattelu 1

Sitten annettiin päteviä vinkkejä kesätyönhakuun. Haastateltavina amis-dialogin tekijä Anna Inget ja SYL:n työmarkkinavastaava Petra Peltonen. Katso haastattelu

Huomenta Suomi, haastattelu 2

Sparraava esimies -seminaarissa pureuduttiin nuorten motivointiin

Vastuullinen kesäduuni -kampanja järjesti torstaina 6.2.2014 avoimen seminaaritilaisuuden, jossa pureuduttiin nuorten motivointiin.

 

Kampanjan suojelija Peter Vesterbackan tervehdyksen välitti Rovion rekrytointivastaava Samuli Kivilehto. Sparraava esimies -teemasta kertoi T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka, jonka jälkeen ISS Palveluiden palveluesimies Tuula Sulkumäki havainnollisti nuorten innostamista oman esimerkkinsä kautta. Ideoita nuorten motivoinnista ja innostamisesta kuultiin lisää paneelikeskustelussa. Tilaisuuden ohjelma.

 

Lämmin kiitos kaikille esiintyjille ja osallistujille! Kiitos tilaisuudelle puitteet antaneelle Alma Medialle!

 

Sparraava esimies -seminaari

Peter Vesterbacka: Asennetta ja uskallusta, työnantajat!

Rovio ja Peter Vesterbacka haastavat työnantajia antamaan nuorille merkityksellisiä töitä (Kauppalehti 27.1.2014).

 

Kauppalehden artikkelissa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan suojelija Vesterbacka toivoo myönteistä asennetta ja reipasta uskallusta kaikilta suomalaisilta työnantajilta. “Synkistely saa luvan loppua”, hän sanoo. Vesterbacka kertoo monen perinteisemmällä alalla toimivan yrityksen huokailevan, että helppoahan mediaseksikkään peliyhtiön on hehkuttaa nuorten työllistämistä. “Totta on, että meille halutaan töihin. Mutta jos firmassa jengin oma asenne on se, että ‘meillä tehdään vaan tällaisia tylsiä tuotteita’, peli on jo menetetty. Mistä tahansa alasta voi tehdä innostavan ja hauskan, ja samalla hyötyä siitä uudesta ja oivaltavasta, mitä nuorilla on annettavaa”, Vesterbacka sanoo. “Työllä pitää olla merkitystä. Muuten jää toteutumatta se tavoite, että nuori näkisi työelämän todellisuutta ja saisi käsityksen siitä, mitä haluaa tehdä”, hän korostaa.

 

Lue koko artikkeli (pdf)

Peter Vesterbacka

Kumppanitapaaminen starttasi vuoden 2014 kesäduunitapahtumat

Vuoden 2014 Vastuullinen kesäduuni -kampanjan ensimmäinen kumppanitapaaminen järjestettiin 23.1.2014 Helsingin Alma-talossa. Tilaisuudessa käytiin keskustelua työnantajamaineesta ja vammaisten työllistämisestä. Lue juttu Alma Median sivuilta. Teksti ja kuvat Jane Toikka, Alma Media.

Ammattilaisen vinkit kesätyönhakijalle

Kesätyöpaikkojen haku avautuu vuosi vuodelta yhä aikaisemmin. Kesätyöhakemusten kopioimisen ja summittaisen lähettelyn sijaan on tärkeintä pohtia omia mielenkiinnon kohteita ja tulevaa työuraa tai opiskelualaa.

 

Lue Monster.fi:n toimitusjohtaja Marja Pylkkäsen vinkit kesätyönhakijalle Akavan haastattelusta.

Kesäduunikampanja haastaa Suomen työnantajat kesätyötalkoisiin

Kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12. kesäduunikampanja haluaa haastaa työnantajat tarjoamaan enemmän ja parempia kesätyöpaikkoja myös vammaisille nuorille.

 

Suomessa on noin 30 000 vammaista henkilöä, jotka olisivat halukkaita tekemään töitä. Nuorilla vammaisilla on muiden lailla tarve päästä oppimaan ja harjoittelemaan taitojaan käytännössä, mutta kilpailussa työpaikoista he eivät usein pääse edes ensimmäiseen kaarteeseen. Pahimmillaan vaarana on, että työkykyiset ja -haluiset nuoret siirretään suoraan työttömyyseläkkeelle – loppuelämäkseen.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja ja Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas yhdistävät voimansa herättääkseen työyhteisöt pohtimaan, voisivatko ne tarjota vammaisille ja osatyökykyisille nuorille mahdollisuuden kesäduuniin ja hyvään kesätyökokemukseen.

 

Kesätyö on nuorelle arvokas kokemus    

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätöitä. Kampanja muistuttaa, että kesätyöpaikka on nuorelle arvokas kokemus: kesätöissä nuori oppii taitoja, joita koulusta ja kotoa ei saa. Ilman työkokemusta nuoren riski jäädä pysyvästi työelämän ulkopuolelle kasvaa. Mukaan kesäduunikampanjaan ovat tervetulleita kaikki työnantajat.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan järjestää Suomen lasten ja nuorten säätiö. Kampanjan pääyhteistyökumppanit ovat Alma Media, Sonera ja Monster.fi, joka tarjoaa kampanjaan osallistuville työnantajille mahdollisuuden julkaista kesätyöilmoituksensa veloituksetta. Hanketta tukee joukko yrityksiä sekä opiskelija-, ammatti- ja elinkeinoelämän järjestöjä. Kampanjan suojelija on Rovion markkinointijohtaja, ”Mighty Eagle”, Peter Vesterbacka.

 

Tervetuloa mukaan kehittämään vastuullista suomalaista kesätyökulttuuria!

Liity kesäduunikampanjaan tästä