Vastuullinen kesäduuni 2015 –kampanja starttaa Taloudellisen tiedotustoimiston TATin luotsaamana

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätöitä. Kampanja muistuttaa, että kesätyöpaikka on nuorelle arvokas kokemus: kesätöissä he oppivat taitoja, joita koulusta ja kotoa ei saa. Hyvä kesätyökokemus parantaa nuorten käsityksiä työelämästä ja auttaa varsinaiseen työelämään siirtymistä.

 

Kesätyö on monelle nuorelle ensimmäinen konkreettinen kosketus työelämään. Kesätyössä saatujen kokemusten perusteella luodaan ensimmäiset käsitykset yrityksistä työnantajina. Yrityksille kesätöiden tarjoaminen on tilaisuus kantaa vastuunsa nuorista, oppia heiltä ja jättää itsestään positiivinen kuva tulevaisuuden työntekijöihin.

 

Vetovastuu nyt Taloudellisella tiedotustoimistolla TATilla

 

Vuonna 2014 kampanjaan osallistui 176 yritystä, jotka tarjosivat 33 000 vastuullista kesätyöpaikkaa. Kampanjan vetovastuu on tänä syksynä siirtynyt Suomen lasten ja nuorten säätiöltä TATille, jonka nuoriso-ohjelman johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen sanoo, että TAT ottaa tehtävän innolla vastaan.

 

Tavoitteena on saada tärkeään työhön mukaan entistä suurempi määrä yrityksiä eri toimialoilta ja päihittää edellisen vuoden kesätyöluvut. Olemme vuodesta 1947 tehneet viestintä- ja vaikuttamistyötä nuorten työelämätiedon lisäämiseksi. Voimme nyt omilla kanavillamme lisätä merkittävästi kampanjan vaikuttavuutta koulumaailmassa sekä yritysten ja nuorten keskuudessa.

TATiin kuuluvassa tutkimusyhtiö T-Mediassa on nuorten työelämäasenteiden ja -odotusten lisäksi tutkittu jo pitkään työnantajiin liitettyjä mielikuvia sekä vastuullisuuden vaikutusta yritysten liiketoimintaan.

 

On todella tärkeää, että yritykset tarjoavat nuorille kesätöitä ja hoitavat kesätyökokemuksen hyvin. Samalla yritys antaa itsestään positiivisen kuvan työnantajana ja yhteiskunnallisena toimijana, sanoo työnantajakuvan kehittämispalveluista vastaava johtaja Päivi Salminen-Kultanen T-Mediasta.

Palkitseva kampanja kehittää yritysten valmiuksia kesätyönantajana

 

Kampanjaan osallistumisen edellytyksenä on, että työnantaja sitoutuu hyvän kesätyön periaatteisiin. Mukana olevat työnantajat perehdytetään vastuullisen kesäduunin periaatteisiin, järjestämme jo ennen kesää koulutustilaisuuksia työnantajille. Kesätyökauden loputtua vastuullisimmat työnantajat palkitaan.

Vastuun kantamisen ja hyvien kesätyökokemusten tarjoamisen merkitystä korostaa myös vuoden 2014 kampanjan suojelijana toiminut Rovion Peter “Mighty Eagle” Vesterbacka.

 

Autamme nuoria suhtautumaan tulevaisuuteen ja työelämään luottavaisesti. Samalla varmistamme motivoituneiden työntekijöiden saamisen tulevaisuudessa, summaa Vesterbacka.

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan pääyhteistyökumppaneina ovat Sonera, Monster ja Alma Media. Kampanja käynnistyy 1.11.2014, jolloin vastuullisen kesätyönantajan kriteerit täyttävien yritysten on mahdollista liittyä mukaan.

 

Ilmoittaudu mukaan kampanjaan!

 

Lisätietoja:

 

Päivi Salminen-Kultanen
T-Media Oy
paivi.salminen-kultanen@t-media.fi
p. 040 727 9717

 

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT
liisa.tenhunen-ruotsalainen@tat.fi
p. 040 545 2198

Reaktor, Helen Sähköverkko ja Dream&Dream ovat vuoden 2014 vastuullisimmat kesätyönantajat

Tikkurila palkittiin kesätyön kehittämisestä ja Lasten Päivän Säätiön Linnanmäki esimerkillisestä vammaisten ja osatyökykyisten nuorten työllistämisestä.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja on palkinnut jälleen Suomen vastuullisimmat kesätyönantajat. Vastuullisin kesäduuni 2014 -kilpailuun osallistui 68 työnantajaa ja vastauksia saatiin yli 2 600 kesätyöntekijältä. Kilpailuraati palkitsi työnantajia kolmessa kategoriassa: pienet alle 50 työntekijää, keskisuuret 50–250 työntekijää ja suuret yli 250 työntekijää. Suurten kategoriassa voiton ansaitsi Reaktor, keskisuurten sarjan voitti Helen Sähköverkko ja pienten sarjan tamperelainen jäätelökioskiyritys Dream & Dream. Kilpailun voittajat saavat käyttöönsä Vastuullisin kesäduuni -tittelin ja -logon. Lisäksi raati antoi kunniamaininnan kuudelle kilpailussa hyvin menestyneelle työnantajalle. Suurten sarjassa kunniamaininnan saivat VVO ja Tekes. Keskisuurten sarjassa nostettiin esiin Posiva ja Etelä-Pohjanmaan Osuuspankki sekä pienten sarjassa Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ja Vesilahden kunnan liikunta- ja nuorisotoimi.

 

Työnantajia koskevat tiedot kerättiin suoraan organisaatiossa työskenteleviltä nuorilta. Kysymyksissä tiedusteltiin kampanjan edistämien hyvän kesätyön periaatteiden toteutumista sekä nuorten yleistä tyytyväisyyttä kesätyöpaikkaansa kohtaan. Päätöksen voittajista teki pisteiden perusteella kilpailuraati, johon kuuluivat kampanjan suojelija Peter Vesterbackan lisäksi Suomen lasten ja nuorten säätiön, Alma Median, Monster.fi:n, Soneran, Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, Henkilöstöjohdon ryhmä HENRYn ja Suomen Ylioppilaiden Liiton edustajat.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja palkitsi myös kesätyötä ansiokkaasti kehittäneen työnantajan. Yhteistyökumppanina kilpailusarjassa toimiva ManpowerGroup valitsi voittajaksi Tikkurilan. Yritys on panostanut erityisesti kesätyöntekijöiden perehdytykseen, huolehtii heidän osaamisestaan ja kannustaa viestinnän avoimuuteen.

 

Linnanmäen huvipuisto edelläkävijä vammaisten ja osatyökykyisten nuorten työllistämisessä

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja yhdessä Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlasin kanssa on haastanut työnantajia tarjoamaan kesätyötä myös vammaisille ja osatyökykyisille nuorille. Vamlasin kokoama palkintoraati palkitsi Lasten Päivän Säätiön Linnanmäen huvipuiston esimerkillisestä toiminnasta vammaisten ja osatyökykyisten nuorten työllistämisessä. Lasten Päivän Säätiö on ollut aloitteellinen ja aktiivinen sekä osoittanut tahtoa räätälöityjen ratkaisujen etsimiseen. Linnanmäen kesätyöntekijät ovat olleet yhdenvertaisia työntekijöitä, nuoria nuorten joukossa. Tällainen edelläkävijyys osoittaa raadin mielestä työnantajan rohkeutta ja antaa esimerkkiä kaikkinaisen monimuotoisuuden arvostamisesta.

 

Lisäksi palkintoraati antoi kunniamaininnan Espoon kaupungille. Raati piti esimerkillisenä Espoon toimintamallia, jossa työllistämistoimijat, oppilaitos sekä eri hallintokuntien esimiehet etsivät yhdessä räätälöityjä ratkaisuja nuorten kesätyön onnistumiseksi. Toimintamalli on osoittanut, että kun on yhteistä, aitoa tahtoa, yhdenvertaiset mahdollisuudet kesätyöhön ovat kaikille nuorille avoinna.

 

Kesäduunikampanja haastaa työnantajia kesätyötalkoisiin

 

Jo neljättä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Vastuullinen kesäduuni -kampanja haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua nuorten kesätöiden merkityksestä. Suomen lasten ja nuorten säätiön, Alma Median, Monster.fi:n ja Soneran järjestämässä kampanjassa on ollut vuonna 2014 mukana 176 työnantajaa, jotka ovat tarjonneet yhteensä noin 33 000 vastuullista kesä- ja kausityöpaikkaa. Kampanjan sydän ovat hyvän kesätyön periaatteet, joiden avulla sekä kesätyöntekijä että työnantaja hyötyvät enemmän kesätyökokemuksesta. Periaatteet ovat: mielekäs työ ja kohtuullinen palkka, hyvä hakijakokemus, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

 

Lisätietoja Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta
Antti Järventaus, Suomen lasten ja nuorten säätiö, puh. 050 364 6410, antti.jarventaus(at)nuori.fi, www.kesaduuni.org/info

 

Lisätietoja vammaisten ja osatyökykyisten nuorten työllistämisestä
Pauliina Lampinen, toiminnanjohtaja, Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas, puh. 050 408 7734, pauliina.lampinen(at)vamlas.fi, www.vamlas.fi

K-ryhmä lahjoitti kesätyökyselyn yllätyspalkinnon

Vastuullisin kesäduuni -kisan tulokset pohjautuvat kesätyökyselyyn, jossa tutkittiin miten hyvän kesätyön periaatteet toteutuvat kesäduunareiden mielestä työpaikalla. Aitoja arvokkaita mielipiteitä siis! Kyselyyn vastanneet kesätyöntekijät osallistuivat halutessaan arvontaan, jonka palkintona oli yllätyspalkinto ja leffalippuja. Arvonnat on nyt tehty ja voittajille onnettaren suosiosta ilmoitettu. Yllätyspalkinnon lahjoitti K-ryhmä. Voittaja saa 100 euron lahjakortin, joka käy kaikkiin K-ryhmän liikkeisiin: K-Citymarket, K-Supermarket, Anttila, Intersport jne. Onnea kaikille voittajille!

 
K-ryhmä työllisti kesällä 2014 noin 5 000 nuorta kesätyöntekijää. Nuorisotakuu K-ryhmässä -ohjelman tavoite oli työllistää 1 000 nuorisotakuun kohderyhmään kuuluvaa nuorta vuoden 2014 loppuun mennessä. Tavoite saavutettiin yli puoli vuotta etuajassa: 1 365 nuorta on jo saanut töitä K-kaupoista ja Keskon yksiköistä elokuun 2013 ja heinäkuun 2014 välisenä aikana. Yhteensä samalla aikavälillä K-ryhmään on työllistynyt yli 8 500 alle 30-vuotiasta nuorta. Oppisopimiskoulutus on yksi nuorisotakuun työllistämisvaihtoehdoista.

Kesätyöntekijät ovat tulevaisuuden asiantuntijoita! Tutustu kesätyöntekijän arkeen Soneralla ja Suomen Pankissa

Sonera tarjoaa vuosittain yli kolmelle sadalle nuorelle töitä. Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääyhteistyökumppanina Sonera haluaa tarjota nuorille onnistuneita kesätyökokemuksia ja parantaa samalla nuorten valmiuksia työelämään.

 

Toista kesää Soneralla työskentelevä Reetta Nisula kertoo kokemuksistaan yritysasiakkaiden palvelutehtävissä. Nuorelle kauppakorkeakoulun opiskelijalle työ Soneralla on ollut näköalapaikka suuren konsernin toimintaan.

 

- On ollut tosi hauska nähdä näin ison yrityksen arkea ja miten asiat on organisoitu. Soneralla on hoidettu tosi tiptop myös kaikki sopimusasiat ja on turvallinen olo tulla töihin, kuvailee Reetta.

 

 

Suomen Pankki työllistää vuosittain noin 40 kesätyöntekijää. Juuli Vuojärvi kiinnostui Suomen Pankin kesätöistä, sillä hän halusi soveltaa johtamis- ja kansantaloustieteen opintoja käytäntöön. Viestintäharjoittelijan tehtävissä on saanut tehdä oikeasti töitä ja haastavia työtehtäviä.

 

- Meillä on mahtava työyhteisö ja minut otettiin vastaan heti alusta alkaen täysipainoisena jäsenenä, kertoo Juuli.

 

 

Videoiden käsikirjoitus ja tuotanto: T-Media Oy. Lisätietoja Vesa Vilenius, puh. 050 560 8488, vesa.vilenius(at)t-media.fi, Twitter (at)vesa_vilenius. Videot on julkaistu kunkoululoppuu.fi-sivustolla, jossa nuoret voivat tutustua eri koulutus- ja uravaihtoehtoihin.

Jännitys tiivistyy: vuoden vastuullisimmat kesätyönantajat julkistetaan 22.8.

Kesäduunikampanja huipentuu 22. elokuuta järjestettävään päätöstilaisuuteen, jossa julkistetaan ja palkitaan Vastuullisin kesäduuni 2014 -kilpailun voittajat. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 68 työnantajaa ja vastauksia kyselyyn saapui heinäkuun loppuun mennessä peräti 2.661 kesätyöntekijältä.

 

Kilpailu toteutettiin kesän aikana palautekyselynä, jossa kesätyöntekijät arvioivat kesätyökokemustaan perustuen hyvän kesätyön periaatteisiin. Vuoden vastuullisimmat kesätyönantajat valitaan kesätyöntekijöiltä saadun palautteen perusteella, ja he saavat käyttöönsä Vastuullisin kesäduuni -tittelin ja -logon.

 

Päätöstilaisuudessa palkitaan myös kesätyötä vuoden aikana ansiokkaasti kehittänyt työnantaja. Lisäksi kampanjan kumppani Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö VAMLAS palkitsee kesätyökautena vammaiset ja osatyökykyiset nuoret huomioineen työnantajan.

Kesäduunikampanjassa on mukana 176 kesätyönantajaa

Vastuullinen kesäduuni 2014 -kampanjassa on mukana 176 vastuullista työnantajaa. Katso listaus. Yhteensä nämä työnantajat ovat tarjonneet noin 33 000 vastuullista kesä- ja kausityöpaikkaa.

 

Kampanjaan on ollut mahdollista liittyä kesätyökauden loppuun asti. Osallistumisen edellytyksenä on, että organisaatio palkkaa kesätyöntekijöitä ja on valmis sitoutumaan hyvän kesätyön periaatteisiin.

 

Lämmin kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille!

 

Vastuullinen kesäduuni

Kesäduuniblogi – Summer Trainee Blog: Rovion kesäharjoittelijat kertovat kokemuksistaan

Rovion kesäharjoittelija Juanille on tulossa unelmien kesä: hän haki ja pääsi kesäduuniin Roviolle yli 400 hakijan joukosta. Juan kertoo blogissa miten se onnistui ja millaisia ensimmäiset työpäivät olivat. Lisää kuulemme kesän aikana.

 

“Hi everyone, my name is Juan, I come from Colombia and you could say that this is the story of how I landed my dream summer job at Rovio. During the course of a few weeks I will be sharing my experiences on these posts and hopefully I’ll be able to give you an insight of what it’s like to be a summer trainee in what I believe is Finland’s coolest company! This is how it all began…” Read more

blog picture

Pohdituttaako kesätyöasiat? Kesäduunari-info neuvoo touko-elokuussa

SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen Kesäduunari-info neuvoo jälleen nuorten kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Kesäduunari-info on suunnattu nuorille, heidän vanhemmilleen ja työnantajille. Kysyä voi esimerkiksi palkoista, työvuoroista tai työsopimuksen laatimiseen liittyvistä asioista.

 

Kesäduunari-info on avoinna 2. toukokuuta – 29. elokuuta. Neuvoja voi kysyä numerosta 0800 179 279 ja osoitteesta www.kesaduunari.fi. Keskustella voi myös Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/kesaduunari.

 

Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–15. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa nimettömänä.

Kesäduunari-info

Kesätyötutkimus ja Vastuullisin kesäduuni 2014 -kisa ovat käynnissä!

Kesäduunikampanjaan mukaan liittyneet työnantajat voivat halutessaan teettää maksuttoman kesätyötutkimuksen ja ilmoittaa sen tulokset Vastuullisin kesäduuni 2014 -kisaan. Kesätyötutkimuksen avulla selviää miten hyvän kesätyön periaatteet kesän aikana toteutuvat ja miten nuoret kesätyön kokevat. Vastaukset kerätään nuorilta verkkokyselynä heinäkuun loppuun mennessä.

 

Vastuullisin kesäduuni -kilpailu nostaa esiin Suomen parhaat kesätyöpaikat. Mukaan kisaan on ilmoittautunut ennätykselliset 109 työnantajaa!  Kilpailussa on kolme sarjaa: pienet (alle 50 työntekijää), keskisuuret (50-250 työntekijää) ja suuret (yli 250 työntekijää). Kisan voittajat valitaan kesätyöntekijöiltä saadun palautteen perusteella. Lopullisen valinnan palkittavista tekee tehtävään nimetty puolueeton kilpailuraati. Voittajat julkistetaan kampanjan päätöstilaisuudessa 22. elokuuta, ja he saavat käyttöönsä Vastuullisin kesäduuni -tittelin ja -logon.

 

Päätöstilaisuudessa jaetaan myös kesätyön kehittämispalkinto, jonka voittajan valitsee ManpowerGroup. Lisäksi Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas palkitsee työnantajan, joka on ansiokkaasti huomioinut kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa vammaiset ja osatyökykyiset nuoret.

 

Vastuullisin kesäduuni -kisan arviointiraadin kokoonpano vuonna 2014

  •     puheenjohtaja Teppo Rantanen, Suomen lasten ja nuorten säätiö
  •     Peter Vesterbacka, Rovio
  •     Rauno Heinonen, Alma Media
  •     Terhi Huttunen, Sonera
  •     Maria Soini, Monster
  •     Aicha Manai, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT
  •     Maija Eklöf, Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry
  •     Petra Peltonen, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL

 

Vastuullisimmat kesäduunit 2013

Vuonna 2013 suurten kategoriassa voiton ansaitsi Rovio Entertainment Ltd. Keskisuurten sarjan voitti Pirkanmaan seudulla toimiva Gronlund Palvelut Oy ja pienten sarjan Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Lisäksi raati antoi kunniamaininnan kuudelle kilpailussa hyvin menestyneelle työnantajalle. Suurten sarjassa kunniamaininnan saivat Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskus ja NCC. Keskisuurten sarjassa nostettiin esiin Posiva Oy ja Kymenlaakson Sähkö Oy sekä pienten sarjassa Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys ry ja tamperelainen jäätelökioskiyritys Dream & Dream Oy.

Hyvän kesätyön oppaasta vinkkejä kesätyön kehittämiseen

Hyvän kesätyön opas tarjoaa kesätyönantajille käytännön vinkkejä ja suosituksia kesätyön kehittämiseen. Oppaan avulla työnantajat voivat tarkastella kesätyön tilannetta omassa organisaatiossaan ja miettiä, kuinka seuraava taso olisi saavutettavissa.

 

Oppaan pohjana toimivat kampanjassa määritellyt hyvän kesätyön periaatteet, joita ovat mielekäs työ ja kohtuullinen palkka, hyvä hakijakokemus, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

 

Lataa maksuton Hyvän kesätyön opas

Kerro kampanjalle ajankohtaisista kesätyökuulumisistanne

Haluatteko kertoa kesätyökuulumisistanne kampanjan Facebook-profiilissa?

 

Teemme mielellämme nostoja ajankohtaisista kesätyöasioista kampanjan Facebook-profiiliin. Noston aihe voi olla esim. kesäduunarin kuulumiset, kuvaus mihin tehtäviin kesätyöntekijöitä työllistänne tänä kesänä tai joku positiivista palautetta saanut kesätyökäytäntö, josta haluatte kertoa myös muille kampanjassa mukana oleville.

 

Lähetä teksti ja siihen liittyvä kuva tai linkki osoitteella

anne.virtanen (at) nuori.fi

Gradu kesäduunikampanjasta: vastuullisen liiketoiminnan hyötykirjo ulottuu tilinpäätöksen loppuriviä pidemmälle

Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa on ensimmäistä kertaa käytetty pro gradu -tutkielman aiheena. Tutkielman tekijä Eero Laitila opiskeli markkinointia Tampereen yliopistossa, painottaen opintoja vastuulliseen liiketoimintaan ja viestintään. Pro gradu -tutkielman nimi on “Vastuullisen liiketoiminnan synnyttämän sidosryhmäarvon ulottuvuudet”.

 

Eero halusi tutkimuskohteeksi vastuullisuusprojektin, jossa on mukana mahdollisimman paljon erilaisia ei-kaupallisia toimijoita. Vastuullinen kesäduuni yhdistää alleen poikkeuksellisen paljon tekijöitä eri lähtökohdista, joten se oli tutkimusaineiston kannalta toimiva valinta. Lisäksi kesäduunikampanjan arvot ja tavoitteet takaavat sen, että kaikki kumppanit ovat mukana mielellään, ja täten haastateltaviakin tutkimusta varten oli helppo löytää.

 

Eero kertoo tutkielmastaan Suomen lasten ja nuorten säätiön sivuilla.

 

Mikäli haluat lisätietoja Eerolta, hänet tavoittaa Twitteristä @soneero. Koko tutkielma on ladattavissa osoitteesta http://tampub.uta.fi/handle/10024/95174.

Kesäduunikampanja koulutti Oulussa ja Helsingissä: Kuinka saada nuoret loistamaan työssä?

Vastuullinen kesäduuni -kampanja järjesti Oulussa ja Helsingissä maksuttomat koulutustilaisuudet teemasta “Kuinka saada nuoret loistamaan työssä?”.

 

Koulutuksessa tarjottiin eväitä nuoren kohtaamiseen ja kesätyön kehittämiseen. Tilaisuuden teemoja olivat mm. innostava perehdyttäminen ja sparraavan esimiehen rooli. Koulutuksen tavoitteena oli kehittää työnantajien valmiuksia tarjota nuorelle innostava ja opettava kokemus työstä.

 

Oulussa tilaisuuden järjestivät Suomen lasten ja nuorten säätiön Vastuullinen kesäduuni -kampanja, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja Oulun Yrittäjät. Helsingissä järjestäjinä toimivat kesäduunikampanja, TAT ja Helsingin kaupunki.

 

Lämmin kiitos kaikille tilaisuuksiin osallistuneille!

Ollaan Hapessa

Huhtikuun kumppanitapaamisessa puheenaiheena perehdytys ja “poppaaminen”

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan toinen kumppanitapaaminen järjestettiin Taloudellisessa tiedotustoimistossa, TAT:ssa. Kiitos, että saimme tulla teille kylään! Tilaisuuden aiheena oli nuorten työntekijöiden perehdytys ja ohjaaminen sekä mielenkiintoinen “poppaaminen”.

 

Marika Westman kertoi ensin Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen upeista rekrytointi- ja perehdytyskäytännöistä. SOL Palveluiden mm. videohaastatteluita ja somea hyödyntävistä prosesseista kuulimme Heidi Johanssonilta.

 

Sonja Rajala The PopUpCompanysta esitteli poppaamisen: kyseessä on uusi itsensä työllistämisen malli, jolla nuori voi kokeilla yrittäjämäistä toimintaa ilman oman yrityksen perustamista. PopUpCompany yhdistää eri työnantajien pienet, lyhytaikaiset työt isommaksi kokonaisuudeksi ja etsii niihin sopivat tekijät. Tässäpä oiva vinkki, jos tarvitsette esim. kiireapua työpaikalle tai apukäsiä kotitöihin! Lisätietoja www.thepopupcompany.fi

Nuorten kesätyöt ja Vastuullinen kesäduuni -kampanja Huomenta Suomessa

Nuorten kesätyöt olivat 17.2. päivän puheenaineena MTV:n Huomenta Suomessa. Mukana keskustelemassa olivat Alma Median yritysvastuupäällikkö Riikka Poukka ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan vetäjä Antti Järventaus. Katso haastattelu

Huomenta Suomi, haastattelu 1

Sitten annettiin päteviä vinkkejä kesätyönhakuun. Haastateltavina amis-dialogin tekijä Anna Inget ja SYL:n työmarkkinavastaava Petra Peltonen. Katso haastattelu

Huomenta Suomi, haastattelu 2