Kesäduunikampanja kouluttaa Oulussa: Kuinka saada nuoret loistamaan työssä?

Tervetuloa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan koulutukseen!

 

Järjestämme Oulussa keskiviikkona 21. toukokuuta maksuttoman koulutuksen, jonka kohderyhmänä ovat HR-esimiehet ja -asiantuntijat sekä kesätyöntekijöiden esimiehet. Tilaisuuden teemana on:

 

Kuinka saada nuoret loistamaan työssä?

 

Aika ja paikka
Keskiviikko 21.5.2014 kello 8.30–11.00. Aamiainen tarjolla klo 8.00 alkaen.
Hotelli Scandic Oulu, Saaristonkatu 4, kokoushuone Vaunumaakari 2.

 

Ilmoittautumisia pyydämme ystävällisesti keskiviikkoon 30. huhtikuuta mennessä. Linkki ilmoittautumislomakkeelle
https://my.surveypal.com/koulutus2014_Oulu

 

Koulutuksessa tarjoillaan eväitä nuoren kohtaamiseen ja kesätyön kehittämiseen. Tavoitteena on kehittää työnantajan valmiuksia tarjota nuorelle innostava ja opettava kokemus työstä. Kesätyö on oivallinen tilaisuus rakentaa mainettanne vetovoimaisena työnantajana. Nuoret kertovat kokemuksistaan aktiivisesti, ja hyvät työpaikat tunnetaan nuorten keskuudessa.

 

Tilaisuuden teemoja ovat mm. innostava perehdyttäminen ja sparraavan esimiehen rooli. Työmuotoina ovat case-työskentely ja keskustelut. Koulutus kestää noin kaksi ja puoli tuntia.

 

Kouluttajina toimivat yritysyhteistyöpäällikkö Antti Järventaus Suomen lasten ja nuorten säätiöstä, työelämän nuorisolähettiläs Aicha Manai ja projektipäällikkö Satu Kaattari Taloudellinen tiedotustoimisto TATista.

 

Tilaisuuden järjestävät Suomen lasten ja nuorten säätiön Vastuullinen kesäduuni -kampanja, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja Oulun Yrittäjät.

 

Tervetuloa!

 

Ps. Tutkimme mahdollisuutta järjestää samantyyppinen tilaisuus myös pääkaupunkiseudulla. Siitä lisäinfoa tuonnempana.

Kesäduunikampanjassa on mukana jo yli 150 kesätyönantajaa

Vastuullinen kesäduuni 2014 -kampanjassa on mukana jo yli 150 vastuullista työnantajaa. Katso päivittyvä listaus.

 

Kampanjaan on mahdollista liittyä kesätyökauden loppuun asti. Osallistumisen edellytyksenä on, että palkkaatte kesätyöntekijöitä ja olette valmiit sitoutumaan hyvän kesätyön periaatteisiin. Kampanjan kautta saatte hyviä vinkkejä ja uusia ideoita kesätyön kehittämiseen.

 

Kesätyötutkimus ja Vastuullisin kesäduuni -kilpailu

Maksuton kesätyötutkimus on erinomainen mahdollisuus selvittää, kuinka nuoret kesätyön teillä kokevat. Tiedot kerätään nuorilta kesä-heinäkuussa verkkokyselynä ja toimitamme vastaukset teille yhteenvetona sähköisessä muodossa. Keräämämme tiedot ovat luottamuksellisia emmekä koskaan luovuta niitä kolmannelle osapuolelle. Voitte halutessanne ilmoittaa kesätyötutkimuksenne tulokset Vastuullisin kesäduuni -kilpailuun, jossa parhaiten menestyneet työnantajat palkitaan vuoden 2014 elokuussa.

 

Tervetuloa mukaan kehittämään vastuullista suomalaista kesätyökulttuuria!

 

Liity kesäduunikampanjaan

Vastuullinen kesäduuni

Kerro kampanjalle ajankohtaisista kesätyökuulumisistanne

Haluatteko kertoa kesätyökuulumisistanne kampanjan Facebook-profiilissa?

 

Teemme mielellämme nostoja ajankohtaisista kesätyöasioista kampanjan Facebook-profiiliin. Noston aihe voi olla esim. avautuva kesäduunipaikka, päättynyt rekrytointi (kuinka monta nuorta työllistätte ja mihin tehtäviin) tai joku positiivista palautetta saanut kesätyökäytäntö, josta haluatte kertoa myös muille kampanjassa mukana oleville.

 

Lähetä teksti ja siihen liittyvä linkki osoitteella

anne.virtanen (at) nuori.fi

Huhtikuun kumppanitapaamisessa puheenaiheena perehdytys ja “poppaaminen”

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan toinen kumppanitapaaminen järjestettiin Taloudellisessa tiedotustoimistossa, TAT:ssa. Kiitos, että saimme tulla teille kylään! Tilaisuuden aiheena oli nuorten työntekijöiden perehdytys ja ohjaaminen sekä mielenkiintoinen “poppaaminen”.

 

Marika Westman kertoi ensin Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen upeista rekrytointi- ja perehdytyskäytännöistä. SOL Palveluiden mm. videohaastatteluita ja somea hyödyntävistä prosesseista kuulimme Heidi Johanssonilta.

 

Sonja Rajala The PopUpCompanysta esitteli poppaamisen: kyseessä on uusi itsensä työllistämisen malli, jolla nuori voi kokeilla yrittäjämäistä toimintaa ilman oman yrityksen perustamista. PopUpCompany yhdistää eri työnantajien pienet, lyhytaikaiset työt isommaksi kokonaisuudeksi ja etsii niihin sopivat tekijät. Tässäpä oiva vinkki, jos tarvitsette esim. kiireapua työpaikalle tai apukäsiä kotitöihin! Lisätietoja www.thepopupcompany.fi

Nuorten kesätyöt ja Vastuullinen kesäduuni -kampanja Huomenta Suomessa

Nuorten kesätyöt olivat 17.2. päivän puheenaineena MTV:n Huomenta Suomessa. Mukana keskustelemassa olivat Alma Median yritysvastuupäällikkö Riikka Poukka ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan vetäjä Antti Järventaus. Katso haastattelu

Huomenta Suomi, haastattelu 1

Sitten annettiin päteviä vinkkejä kesätyönhakuun. Haastateltavina amis-dialogin tekijä Anna Inget ja SYL:n työmarkkinavastaava Petra Peltonen. Katso haastattelu

Huomenta Suomi, haastattelu 2

Sparraava esimies -seminaarissa pureuduttiin nuorten motivointiin

Vastuullinen kesäduuni -kampanja järjesti torstaina 6.2.2014 avoimen seminaaritilaisuuden, jossa pureuduttiin nuorten motivointiin.

 

Kampanjan suojelija Peter Vesterbackan tervehdyksen välitti Rovion rekrytointivastaava Samuli Kivilehto. Sparraava esimies -teemasta kertoi T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka, jonka jälkeen ISS Palveluiden palveluesimies Tuula Sulkumäki havainnollisti nuorten innostamista oman esimerkkinsä kautta. Ideoita nuorten motivoinnista ja innostamisesta kuultiin lisää paneelikeskustelussa. Tilaisuuden ohjelma.

 

Lämmin kiitos kaikille esiintyjille ja osallistujille! Kiitos tilaisuudelle puitteet antaneelle Alma Medialle!

 

Sparraava esimies -seminaari

Peter Vesterbacka: Asennetta ja uskallusta, työnantajat!

Rovio ja Peter Vesterbacka haastavat työnantajia antamaan nuorille merkityksellisiä töitä (Kauppalehti 27.1.2014).

 

Kauppalehden artikkelissa Vastuullinen kesäduuni -kampanjan suojelija Vesterbacka toivoo myönteistä asennetta ja reipasta uskallusta kaikilta suomalaisilta työnantajilta. “Synkistely saa luvan loppua”, hän sanoo. Vesterbacka kertoo monen perinteisemmällä alalla toimivan yrityksen huokailevan, että helppoahan mediaseksikkään peliyhtiön on hehkuttaa nuorten työllistämistä. “Totta on, että meille halutaan töihin. Mutta jos firmassa jengin oma asenne on se, että ‘meillä tehdään vaan tällaisia tylsiä tuotteita’, peli on jo menetetty. Mistä tahansa alasta voi tehdä innostavan ja hauskan, ja samalla hyötyä siitä uudesta ja oivaltavasta, mitä nuorilla on annettavaa”, Vesterbacka sanoo. “Työllä pitää olla merkitystä. Muuten jää toteutumatta se tavoite, että nuori näkisi työelämän todellisuutta ja saisi käsityksen siitä, mitä haluaa tehdä”, hän korostaa.

 

Lue koko artikkeli (pdf)

Peter Vesterbacka

Kumppanitapaaminen starttasi vuoden 2014 kesäduunitapahtumat

Vuoden 2014 Vastuullinen kesäduuni -kampanjan ensimmäinen kumppanitapaaminen järjestettiin 23.1.2014 Helsingin Alma-talossa. Tilaisuudessa käytiin keskustelua työnantajamaineesta ja vammaisten työllistämisestä. Lue juttu Alma Median sivuilta. Teksti ja kuvat Jane Toikka, Alma Media.

Ammattilaisen vinkit kesätyönhakijalle

Kesätyöpaikkojen haku avautuu vuosi vuodelta yhä aikaisemmin. Kesätyöhakemusten kopioimisen ja summittaisen lähettelyn sijaan on tärkeintä pohtia omia mielenkiinnon kohteita ja tulevaa työuraa tai opiskelualaa.

 

Lue Monster.fi:n toimitusjohtaja Marja Pylkkäsen vinkit kesätyönhakijalle Akavan haastattelusta.

Kesäduunikampanja haastaa Suomen työnantajat kesätyötalkoisiin

Kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12. kesäduunikampanja haluaa haastaa työnantajat tarjoamaan enemmän ja parempia kesätyöpaikkoja myös vammaisille nuorille.

 

Suomessa on noin 30 000 vammaista henkilöä, jotka olisivat halukkaita tekemään töitä. Nuorilla vammaisilla on muiden lailla tarve päästä oppimaan ja harjoittelemaan taitojaan käytännössä, mutta kilpailussa työpaikoista he eivät usein pääse edes ensimmäiseen kaarteeseen. Pahimmillaan vaarana on, että työkykyiset ja -haluiset nuoret siirretään suoraan työttömyyseläkkeelle – loppuelämäkseen.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja ja Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas yhdistävät voimansa herättääkseen työyhteisöt pohtimaan, voisivatko ne tarjota vammaisille ja osatyökykyisille nuorille mahdollisuuden kesäduuniin ja hyvään kesätyökokemukseen.

 

Kesätyö on nuorelle arvokas kokemus    

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätöitä. Kampanja muistuttaa, että kesätyöpaikka on nuorelle arvokas kokemus: kesätöissä nuori oppii taitoja, joita koulusta ja kotoa ei saa. Ilman työkokemusta nuoren riski jäädä pysyvästi työelämän ulkopuolelle kasvaa. Mukaan kesäduunikampanjaan ovat tervetulleita kaikki työnantajat.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan järjestää Suomen lasten ja nuorten säätiö. Kampanjan pääyhteistyökumppanit ovat Alma Media, Sonera ja Monster.fi, joka tarjoaa kampanjaan osallistuville työnantajille mahdollisuuden julkaista kesätyöilmoituksensa veloituksetta. Hanketta tukee joukko yrityksiä sekä opiskelija-, ammatti- ja elinkeinoelämän järjestöjä. Kampanjan suojelija on Rovion markkinointijohtaja, ”Mighty Eagle”, Peter Vesterbacka.

 

Tervetuloa mukaan kehittämään vastuullista suomalaista kesätyökulttuuria!

Liity kesäduunikampanjaan tästä

Vastuullinen kesäduuni 2014 -kampanja starttasi syyskuussa

Vastuullinen kesäduuni yhdisti voimat Ylen Nuorille.Nyt! -toimintakampanjan kanssa haastamalla työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätyöpaikkoja. Työnantajat ovat voineet ilmoittautua mukaan kesätyötalkoisiin 23.9.2013 alkaen.

 

Vastuullinen kesäduuni on työnantajille suunnattu hyväntuulinen kampanja, jonka tarkoitus on kehittää kesätyötä ja 16-25-vuotiaiden nuorten valmiuksia siirtyä työelämään. Hanketta on toteuttamassa laaja joukko toimijoita, joita yhdistää kiinnostus nuorten työllisyyteen. Tavoitteenamme on saada mukaan mahdollisimman monta työnantajaa ja herättää keskustelua kesätyön merkityksestä nuorille ja työnantajille.

 

Vammaisen nuoren unelma työurasta

Tulevalla kaudella nostamme esiin vammaisten nuorten toiveet työurasta yhteistyössä Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlasin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kiinnittää huomiota nuoriin, joita työnantajat eivät ole ehkä aikaisempina vuosina tulleet ajatelleeksi mahdollisina kesätyöntekijöinä. Tarkoituksena on herättää työpaikkoja pohtimaan, voisiko vastuullisuus merkitä ensi kesänä myös sitä, että tavallisten nuorten osana vammaiset ja osatyökykyiset nuoret saisivat mahdollisuuden kesäduuniin ja hyvään kesätyökokemukseen. Astetta vastuullisempi rekrytointipäätös on usein työyhteisöjen arkea avartava kokemus. Lisätietoja vammaisten ja osatyökykyisten nuorten työllistämisestä kerromme kampanjakauden aikana.

 

Liity kesäduunikampanjaan tästä

Vuoden 2013 vastuullisimmat kesätyönantajat on julkistettu

Rovio, Gronlund Palvelut ja Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ovat vuoden 2013 vastuullisimmat kesätyönantajat

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätöitä. Osana kampanjaa toteutettiin Vastuullisin kesäduuni 2013 -kilpailu, jossa etsittiin Suomen vastuullisinta kesätyönantajaa. Kilpailuun osallistui 54 työnantajaa ja vastauksia saatiin lähes 2 800 kesätyöntekijältä.

 

Kilpailuraati palkitsi työnantajia kolmessa kategoriassa: pienet alle 50 työntekijää, keskisuuret 50–250 työntekijää ja suuret yli 250 työntekijää. Suurten kategoriassa voiton ansaitsi Rovio Entertainment Ltd. Keskisuurten sarjan voitti Pirkanmaan seudulla toimiva Gronlund Palvelut Oy ja pienten sarjan Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Kilpailun voittajat saavat käyttöönsä Vastuullisin kesäduuni -tittelin ja -logon. Kilpailun kaikki osallistujat saavat palautteen omasta menestyksestään.

 

Lisäksi raati antoi kunniamaininnan kuudelle kilpailussa hyvin menestyneelle työnantajalle. Suurten sarjassa kunniamaininnan saivat Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskus ja NCC. Keskisuurten sarjassa nostettiin esiin Posiva Oy ja Kymenlaakson Sähkö Oy sekä pienten sarjassa Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys ry ja tamperelainen jäätelökioskiyritys Dream & Dream Oy.

 

Työnantajia koskevat tiedot kerättiin suoraan organisaatiossa työskennelleiltä nuorilta. Kysymyksissä tiedusteltiin kampanjan edistämien hyvän kesätyön periaatteiden toteutumista sekä nuorten yleistä tyytyväisyyttä kesätyöpaikkaansa kohtaan. Päätöksen voittajista teki pisteiden perusteella kilpailuraati, johon kuuluivat Karsten Slotte (Fazer-konserni), Leena Malin (Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry), Teppo Rantanen (Suomen lasten ja nuorten säätiö / Deloitte), Rauno Heinonen (Alma Media), Maria Soini (Monster.fi), Juha Pentti (TeliaSonera), Joel Kuuva (Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL) ja Aicha Manai (Taloudellinen tiedotustoimisto TAT).

 

Soneralle kesätyön kehittämispalkinto       

                              

Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa palkittiin nyt ensimmäistä kertaa kesätyötä ansiokkaasti kehittänyt työnantaja. Yhteistyökumppanina kilpailussa toimiva ManpowerGroup valitsi voittajaksi Soneran. Yritys on ottanut kehittämisen kohteeksi koko rekrytointiprosessin ja sitouttanut kehittämistyöhön avainhenkilöitä johdosta kesätyöntekijöiden esimiehiin. Hyvän kesätyön periaatteet ovat ohjanneet kehittämistyötä, ja prosessin tulokset ovat vakuuttavat: Sonera on saanut aikaisempaa laadukkaampia työhakemuksia, työn laatu ja asiakastyytyväisyys ovat parantuneet ja nuorten käsitykset Sonerasta ovat muuttuneet aikaisempaa myönteisemmiksi.

Kesäduunikampanja huipentuu 15.8.2013 päätöstilaisuuteen Linnanmäellä

Vastuullinen kesäduuni 2013 -kampanjan päätöstilaisuus järjestetään torstaina 15.8. Linnanmäellä (Linnanmäen pääportti, seminaarisali Poukama – Tivolikuja 1, Helsinki). Tilaisuus alkaa klo 15.00 ja päättyy 17.30 mennessä.

 

Ohjelmassa mm.

  • Vastuullisin kesäduuni 2013 -kisan voittajien julkistus ja palkintojenjako
  • Kesätyön kehittämispalkinnon jako / ManpowerGroup
  • Idealist Groupin perustajan ja luovan johtajan Saku Tuomisen esitys oman mielen ja ajatustyön johtamisesta osana parempaa työelämää
  • Jo varhain syksyllä starttaavan 2014-kampanjan esittely.

 

Tilaisuuden juontaa Peter Nyman.
Tulettehan porukalla juhlimaan kanssamme!
Ilmoittautumiset 26.7. mennessä: https://my.surveypal.com/vkdpaatostilaisuus

Vastuullinen kesäduuni -kampanja järjesti nuorille rekrytointitapahtuman

Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa järjestettiin ensimmäistä kertaa rekrytointi- ja mentorivalmennustapahtuma. Päivän aikana nuoria sparrattiin työnhakuun ja työhaastatteluun sekä järjestettiin virallisia työhaastatteluita. Lisäksi tapahtumassa järjestettiin mentorivalmennusta mukana oleville työnantajaorganisaatioille. Suomen lasten ja nuorten säätiön Vastuullinen kesäduuni -kampanja toteutti tilaisuuden yhteistyössä siihen osallistuvien yrityskumppanien kanssa. Tapahtuma järjestettiin perjantaina 7. kesäkuuta uudessa Alma-talossa Helsingissä.

 

Tapahtumaan osallistui noin 50 nuorta työnhakijaa, jotka kesätyöntekijöitä rekrytoivat ISS Palvelut ja Sonera olivat kutsuneet työhaastatteluun ennakkoon lähetettyjen hakemusten perusteella. Osa nuorista oli kutsuttu tutustumaan Fazerin kausityöpaikkoihin. Työnhakupalvelu Monster.fi tarjosi nuorille sparrausta cv:n tekemisessä, ja Deloitten asiantuntijat sparrasivat nuoria työhaastatteluun. Sparrauksen tavoitteena oli auttaa nuoria laatimaan kiinnostava ansioluettelo ja onnistumaan varsinaisessa työhaastattelutilanteessa. Deloittella tapahtuma oli osa vuosittaista Impact Day -yritysvastuupäivää, jossa henkilöstö osallistuu hyvän asian puolesta järjestettävään toimintaan.
Rekrytointitapahtumassa haettavat työpaikat oli suunnattu pääkaupunkiseudun kymppiluokkalaisille, ammattistarttilaisille ja valmentaville luokille sekä soveltuville ammatillisen koulutuksen linjoille. Fazerin kausityöpaikkoihin saapui tutustumaan nuorten ryhmiä pääkaupunkiseudulla toimivista nuorten työpajoista, joissa nuoret tutustuvat eri ammatteihin, vierailevat työpaikoilla ja saavat ohjausta koulutukseen hakeutumiseen.

 

Lämmin kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille!

Vastuullinen kesäduuni ylsi finaaliin Vuoden viestintäteko -kilpailussa

Vastuullinen kesäduuni -kampanja pääsi neljän parhaan joukkoon ProCom ry:n Vuoden viestintäteko 2013 -kilpailussa. Kampanja on innostanut työnantajia kehittämään omia kesätyökäytäntöjään ja herättänyt julkisuudessa keskustelua kesätyön merkityksestä niin nuorelle kuin työnantajalle. Tuomariston mukaan kampanja on löytänyt positiivisen tulokulman tavallisesti tummien sävyjen hallitsemaan keskusteluun nuorten työllisyydestä.

 

Vuoden viestintäteko 2013 -palkinto jaettiin 4.6. viestintäammattilaisten järjestön ProCom ry:n ProCom-päivässä Kalastajatorpalla. Tasa-arvoisen avioliittolain puolesta liputtava Tahdon2013-kampanja valittiin Vuoden viestintäteoksi. Arviointiraatiin kuuluivat: Helsingin yliopiston dosentti Elisa Juholin, Ylen toimittaja Marcus Ziemann, vuoden viestintäammattilainen 2012 Riikka Kämppi, ProComin puheenjohtaja ja Fazerin viestintäjohtaja Ulrika Romantschuk sekä ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin.