Vastuullisin kesäduuni -kilpailu palkitsee Suomen parhaat kesätyönantajat!

Vastuullisin kesäduuni  -kilpailu on avoin kaikille Vastuullinen kesäduuni  -kampanjassa mukana oleville työnantajille. 

 

Vastuullisin kesäduuni  2016 -kilpailun ja -tutkimuksen tiedonkeruu käynnistyy tänä vuonna jo toukokuun alussa. Näin kaikki halukkaat kesätyöntekijät pääsevät vastaamaan tutkimukseen. Tieto kerätään verkko- ja mobiilikyselynä touko-heinäkuussa ja organisaatiokohtaisen raportin ostaneille vastausaikaa voidaan jatkaa syyskuun loppuun saakka. Kyselylomake toteutetaan tänä vuonna myös englanninkielisenä. Kyselylinkistä on saatavissa myös tulostettava QR-koodi ja sen kautta kesätyöntekijä pääsee vastaamaan helposti mobiilaitteella.

 

Vastuullisin kesäduuni 2016 kilpailu on avoin kaikille kampanjassa mukana oleville työnantajille. Kilpailussa palkitaan kolme parasta kesätyönantajaa kahdessa kategoriassa:    

1)  Pienet alle 50 työntekijää ja keskisuuret 50–250 työntekijää
2)  Suuret yli 250 työntekijää.

 

Jaamme erikoispalkinnot innovatiivisimmasta kesätyökäytännöstä, vammaisten ja osatyökykyisten työllistämisestä, alle 18-vuotiaiden nuorten esimerkillisestä työllistämisestä sekä mikroyrittäjälle ja/tai yksinyrittäjälle yrittäjäesimerkin tarjoamisesta nuorille. Vastuullisimpien kesätyönantajien lisäksi palkitsemme tänä vuonna myös Vuoden kesätyöntekijän yhteistyössä kampanjan pääkumppanin Oikotien kanssa. 


Vastuullisin kesätyö 2016 -kilpailun voittajat valitaan kesätyöntekijöiltä saadun kokonaisarvion perusteella ja voittajat julkistetaan kampanjan päätöstilaisuudessa 30.8. Sanomatalossa. Kunnian ja maineen lisäksi voittajat saavat käyttöönsä Vastuullisin kesäduuni 2016 tittelin sekä -logon. Jokainen kilpailuun osallistunut työnantaja saa tietoonsa omien kesätyöntekijöidensä antaman kokonaispistemäärän.

 

Jos olet ilmoittanut osallistumisesta Vastuullisin kesäduuni 2016 -kilpailuun jo kampanjan ilmoittautumislomakkeella, toimitamme linkin yrityskohtaiseen kyselylomakkeeseen toukokuun alussa. Mikäli et vielä ole kilpailussa mukana, voit ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen paivi.salminen-kultanen@t-media.fi

 

Organisaatiokohtainen tutkimusraportti avaa kesätyöntekijöiden kokemukset pintaa syvemmälle

Kilpailuun osallistuvilla työnantajilla on myös mahdollisuus hankkia käyttöönsä organisaatiokohtainen kesätyöraportti, joka kartoittaa kattavasti kesätyöntekijöiden arviot kesätyökokemuksestaan. Raportista selviää arviot mm. hakijakokemuksesta, perehdyttämisestä, ohjaamisesta, palautteenannosta, työilmapiiristä, suositteluhalukkuudesta ja halukkuudesta hakeutua työnantajalle töihin myös tulevaisuudessa sekä kesätyöntekijöiden kehitysehdotukset.

Raportin arvokkainta antia on sen tarjoama vertailutieto. Kaikkia saamianne arvosanoja vertaillaan saman kategorian muiden työnantajien saamiin keskiarvoihin. Raportti sisältää myös kaikkien mitattavien osa-alueiden TOP5 ranking-listat sekä oman sijoittumisen kokonaisranking-listalla. Näin raportti toimii erinomaisena välineenä työnantajan oman kesätyöprosessin kehittämisessä.

 

Vastuullisin kesäduuni 2015

Vuonna 2015 kilpailuun osallistui 85 työnantajaa ja kesätyöntekijöiden arvioita nästä saatiin 5 702. Arvioiden perusteella vastuullisimmiksi  valittiin Fingrid ja Lasten Kesä ry. Työnantajia arvoitiin mm. työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella. Kesätyöntekijöiden mielestä kesätyökokemuksen vahvinta antia olivat hyvä työilmapiiri sekä lämmin ja reilu työyhteisö.

 

Vastuullisin kesäduuni 2015 -voittajat:

 

Sija

Pienet ja keskisuuret yritykset

1.

Lasten Kesä ry

2.

Bitwise Oy

3.

Vincit Oy

   

Sija

Suuret yritykset

1.

Fingrid Oyj

2.

VVO-yhtymä Oyj

3.

Skanska Oy

 

Lisäksi jaettiin seuraavat Vastuullisin kesäduuni 2015 -erikoismaininnat:

 

  • Paras perehdytys ja ohjaus: Skanska Oy

  • Innovatiivisin kesätyökäytäntö: Bitwise Oy

  • Esimerkillinen alle 18-vuotiaiden työllistäminen: Pertunmaan 4H-yhdistys ry

  • Esimerkillinen vammaisten ja osatyökykyisten työllistäminen: Espoon kaupunki

 

 

Kilpailun  vastausten perusteella tehtiin Kesätyöraportti, jonka tulosten yhteenveto löytyy tästä:

 

 

 

Lisätiedot

Päivi Salminen-Kultanen
Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja 
puh. 040 727 9717                        
paivi.salminen-kultanen(a)t-media.fi